Google SEO Starter Guide UPDATE – 2024 (podcast)

didifix seo starter guide update by google

Google heeft zojuist een belangrijke update aangekondigd voor haar SEO Starter Guide, een cruciale bron voor iedereen die zich bezighoudt met zoekmachineoptimalisatie. De aankondiging werd gedaan op 2 februari 2024 door Lizzi Sassman en Gary Illyes, beiden werkzaam in Search Relations bij Google. Meer zin in een podcast waar de schrijvers er zelf over vertellen? Klik hier.

De SEO Starter Guide

Deze gids werd voor het eerst gelanceerd in 2008 en heeft door de jaren heen een aanzienlijke transformatie ondergaan. De recente update richt zich op het beter bedienen van beginners in het vakgebied door een meer gestroomlijnde en toegankelijke gids te bieden.

Een opvallende verandering in de vernieuwde gids is de nadruk op heldere uitleg van complexe SEO-concepten. Om de gids begrijpelijker te maken voor nieuwkomers, zijn jargon en overbodige informatie verwijderd. Neem zelf een kijkje.

Daarnaast zijn sommige secties samengevat of verwijderd om de focus te leggen op de meest relevante informatie. Nieuwe toevoegingen, zoals uitgebreidere uitleg over dubbele content en een sectie over video’s, zijn opgenomen om beginners te helpen bij het begrijpen van essentiële SEO-praktijken. Lees bijvoorbeeld onze laatste blog over Featured Snippets of domein autoriteit.

De update benadrukt het voortdurende streven van Google naar duidelijke en begrijpelijke documentatie voor haar gebruikers. Sassman en Illyes moedigen gebruikers aan om feedback te geven via de feedbackknop op de gidspagina.

De vernieuwde SEO Starter Guide is beschikbaar op de website van Google Developers: Klik hier voor meer informatie

 

Meer interessante links naar Google diensten of gerelateerde blogberichten van DIDIFIX;

Share the Post:

Wilt ge meer
van dit?

Elk kwartaal één e-mail

Klik op de afbeelding om naar de website-maken landingspagina te gaan