180 Dagen Wachten Op Google?

Google - Wachten op crawlen en indexeren?

In de dynamische wereld van webdesign is het opzetten van een website slechts het begin. Voor een pole position op Google is geduld en een weloverwogen aanpak essentieel. We hadden had al eens over Google Trends nu gaan we een stapje verder.

De 90-180 Dagen Regel

Google geeft zelf aan dat het 60-180 dagen (of zelfs langer voor sites met veel pagina’s) kan duren voordat je website optimaal wordt gevonden door hun zoekmachine. Het begrijpen van deze tijdlijn is de sleutel tot een succesvolle SEO-strategie. Er zijn drie fases: Ontdekken, Crawlen & Indexeren.

Fase 1: Ontdekking

De zoekmachine moet jouw website ontdekken. Houd er rekening mee dat je het zo eenvoudig mogelijk moet maken voor zoekmachine crawlers om informatie over jouw website en al jouw URL’s te vinden. Dit kun je doen door backlinks te verkrijgen, een XML-sitemap te gebruiken en – in het geval van Google – handmatig indexering van URL’s aan te vragen via de Search Console.

Fase 2: Crawlen

Jouw website moet “doorlopen” worden . Tijdens deze fase geeft Googlebot alle informatie door die het vindt aan de indexatieprocessen. Zorg ervoor dat er geen obstakels zijn die het zouden kunnen beletten om een cruciaal deel van jouw website te vinden.

Fase 3: Indexering

En tot slot, tijdens de indexatiefase, wordt de inhoud van jouw website verwerkt. In deze fase kunnen de volgende factoren het indexeren van jouw website vertragen: afhankelijkheid van JavaScript, lage kwaliteit van de inhoud en een zwakke interne linkstructuur.

Lees hier meer op de site van google zelf.

Wat kunnen we doen tijdens het wachten?

Probeer tijdens die 180 dagen dan ook goed te werken aan een stevige solide basis van je website. Idealiter is alles klaar voor de site live gaat.

Maar gebruik de tijd om jouw content te optimaliseren en meer dan voldoende te linken in je inhoud naar interne pagina’s. Probeer ook “backlinks” op te bouwen via andere sites, zo groeit niet alleen het trafiek van je website maar ook je “domein autoriteit“. Later meer daarover, eerst moeten we begrijpen wat we moeten optimaliseren, en hoe..

Een wachtperiode van 2 tot 6 maanden is niet niks maar wordt vaak onderschat. Terwijl wij wachten analyseert de zoekmachine namelijk de relevantie en kwaliteit van je content, structuur en keywords aan de hand van algoritmes. Het is cruciaal om te begrijpen dat niet alleen jij maar ook Google de tijd nodig heeft om deze fases te doorlopen. De zoekmachines moeten veel websites indexeren en beoordelen. Een complex proces van gegevensverwerking en beoordeling, dat dus geduld vereist.

Laten we dit analytisch proces en het belang van algoritmes hierbij eens dieper onderzoeken.

Content analyse:

 1. Relevantie van Content:
  • Wat?
   Google beoordeelt de inhoud van je website om te bepalen of deze relevant is voor de zoekopdrachten van gebruikers.
  • Waarom?
   Relevantie is essentieel voor een positieve gebruikerservaring. Men wil ervoor zorgen dat gebruikers zoekresultaten ontvangen die nauw aansluiten bij hun zoekintenties.

 2. Kwaliteit van Content:
  • Wat?
   Het algoritme analyseert de kwaliteit van de geschreven tekst, inclusief grammatica, spelling, en algemene leesbaarheid.
  • Waarom?
   Hoogwaardige content zorgt voor een positieve gebruikerservaring en verhoogt de betrouwbaarheid van de website.

Structuur analyse:

 1. Website architectuur:
  • Wat?
   Het algoritme onderzoekt de structuur van je website, inclusief de navigatie en interne links.
  • Waarom?
   Een duidelijke websitestructuur maakt het voor zoekmachines gemakkelijker om de inhoud van je site te begrijpen, wat de indexering en ranking ten goede komt.

 2. Mobiele Vriendelijkheid:
  • Wat?
   Je website wordt geëvalueerd om te kijken of deze goed functioneert op verschillende apparaten, vooral op mobiele apparaten.
  • Waarom?
   Gezien het groeiende aantal mobiele gebruikers, beloont Google mobielvriendelijke websites met hogere posities in de zoekresultaten.

Keyword analyse:

 1. Relevantie van Keywords:
  • Wat?
   Het algoritme beoordeelt of de gebruikte keywords relevant zijn voor de inhoud van je pagina.
  • Waarom?
   Dit helpt om te verzekeren dat de zoekresultaten overeenkomen met de verwachtingen van gebruikers.

 2. Keyword dichtheid:
  • Wat?
   Het controleert de dichtheid van de keywords in de tekst, om te voorkomen dat ze te vaak of te weinig voorkomen. Probeer zeker onder de 2,5% te blijven.
  • Waarom?
   Een gezonde keyword dichtheid bevordert de begrijpelijkheid van de inhoud voor zowel gebruikers als zoekmachines.

Het Nut van Algoritmes:

 • Efficiëntie:
  • Wat doen algoritmes?
   Ze verwerken enorme hoeveelheden data en berekenen snel de relevantie van websites op basis van verschillende factoren.
  • Waarom?
   Dit maakt het mogelijk om zoekresultaten te genereren op een schaal die menselijk onmogelijk zou zijn.

 • Objectiviteit:
  • Wat doen algoritmes?
   Ze nemen beslissingen zonder menselijke vooroordelen en emoties.
  • Waarom?
   Dit waarborgt een eerlijke evaluatie van websites, ongeacht externe factoren.

 • Continue Aanpassingen:
  • Wat doen algoritmes?
   Ze worden voortdurend aangepast en bijgewerkt door zoekmachines.
  • Waarom?
   Dit stelt zoekmachines in staat om zich aan te passen aan veranderende gebruikersgedragingen en technologische ontwikkelingen.

In essentie streeft Google ernaar de beste resultaten te leveren voor de zoekopdrachten van gebruikers. Door het gebruik van complexe algoritmes worden websites geëvalueerd op basis van hun relevantie, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Dit proces, ondersteund door algoritmes, is de kern van hoe zoekmachines functioneren en bepaalt de positie van websites in de zoekresultaten. Het begrijpen van deze dynamiek is cruciaal voor het optimaliseren van je website en het verbeteren van je online zichtbaarheid.

Loop voor op schema

Zelfs met perfecte content, een geoptimaliseerde websitestructuur, en deskundig gekozen keywords vergt het tijd voordat Google je beloont met een betere ranking. Neem de tijd en gebruik ze om een solide contentstrategie te ontwikkelen. Zorg dat je minstens 3 maanden voorop ligt op je schema. Geef je zelf ademruimte.

Een anticiperende en gestructureerde planning is de sleutel tot langdurig digitaal succes. Door minstens drie maanden aan content vooruit te plannen, creëer je een buffer die je toelaat om consistente en relevante informatie te bieden aan je doelgroep. Dit bevordert niet allen je positie in de zoekresultaten, maar zorgt er ook voor dat je relevant en actueel blijft. En, misschien nog belangrijker; Je loopt niet achter de feiten aan.

Investeer op tijd tijd in Content, Planning, en SEO

Contentcreatie en strategische planning zijn geen sprint maar een marathon. Plan blogposts vooruit, creëer een jaarlijkse top topical en investeer in het opbouwen van een netwerk. Zoals in het echte leven, bouwt ook je website reputatie op over tijd.

Daar is die domein autoriteit weer.. Maar het is belangrijk voor je SEO-score. Hoe waardevoller jouw inhoud is, hoe beter deze zal scoren en hoe waarschijnlijker dat andere websites naar jou zullen terug linken.

Daarnaast vergt een goede contentstrategie tijd en toewijding. Discipline & Dedication! Het gaat niet alleen om de hoeveelheid content die je produceert, maar dus ook om de kwaliteit ervan. Het creëren van waardevolle en relevante inhoud is een investering die zich op de lange termijn uitbetaalt. En dat kan je in sommige gevallen zelfs letterlijk nemen.

Probeer vaste dagen of momenten in te plannen voor jouw creatieve proces waarop je ook X aantal posts inplant. Maak een kalender met items en werk met de juiste tools. Heb je hier hulp bij nodig? Bij DIDIFIX hebben we zowel inhouse als met externe freelancers de juiste kennis en goesting in huis.

Sharing Backlinks is Caring

Links en blogberichten moeten organisch gedeeld kunnen worden. Dit vereist niet alleen kwalitatieve inhoud maar ook geduld. Een gestaag groeiend netwerk van relevante backlinks draagt bij aan een duurzame online aanwezigheid. Begin dus op je website maar stuur jouw creaties ook de wereld in via mailings en social media. Zorg dat je links gedeeld en verspreid worden.

Het opbouwen van een netwerk vergt tijd en consistentie. Het delen van je berichten op sociale media, het actief reageren op opmerkingen en het betrekken van andere websites in je branche dragen bij aan een sterker online netwerk. Dit netwerk is essentieel voor het vergroten van je domein autoriteit, bereikbaarheid en het versterken van je positie in de zoekresultaten.

Moet elk stuk content 2500 woorden lang zijn?

Neen. Maar in sommige gevallen kan dat zeker helpen. Een diepgaande benadering over een onderwerp vereist uitgebreide inhoud. Met een tekst van 2500 woorden positioneer je jezelf als een expert of autoriteit. Dit is niet alleen gunstig voor lezers die opzoek zijn naar bepaalde info maar ook voor Google, dat waarde hecht aan gedetailleerde, informatieve content.

Een langere tekst stelt je in staat om dieper in te gaan op onderwerpen en een grondige analyse te bieden. Dit verhoogt niet alleen de waarde voor je lezers, maar het toont ook aan de zoekmachines dat je een diepgaand begrip hebt van het onderwerp, wat kan resulteren in een betere ranking.

Niet elk stuk moet heus zo lang zijn. Kort en krachtig. Duidelijk en simpel. Kan zeker ook. Een ervaren SEO Copywriter als DIDIFIX kan je hierin bijstaan. Constant bijleren over verschillende soorten industrieën, technieken en diensten is iets wat ons enorm aanspreekt. Spreek jij ons aan om teksten te schrijven zodat jouw bedrijf goed gevonden kan worden?

Juiste Titelstructuur voor Hoge Google Scores

Gebruik de juiste titelstructuur om hoog te scoren in Google. Van H1 tot H6, elke kop heeft zijn eigen doel. Optimaliseer je titels om de zoekmachine te laten begrijpen waar je inhoud over gaat, wat bijdraagt aan een betere ranking. LET OP, selecteer nooit meer dan één H1 titel. Dan geraken we allemaal in de war 😉

Zo’n juiste structuur is niet alleen belangrijk voor zoekmachines, maar ook voor lezers. Het gebruik van duidelijke en overzichtelijke koppen maakt je tekst toegankelijk en gemakkelijk te lezen. Dit draagt niet alleen bij aan een betere gebruikerservaring, maar het helpt ook zoekmachines om de relevantie van je inhoud te begrijpen.

Hierover hebben we al twee blogs online staan.

Wil je meer te weten komen over de juiste navigatiestructuur? Klik dan hier.

Wil je in het algemeen meer te weten komen over user experience optimalisatie? Klik dan hier.

Keywords die het Verschil Maken

Het strategisch inzetten van keywords is essentieel voor een effectieve SEO-strategie. Plaats ze op natuurlijke wijze in je tekst, zodat ze de relevantie van je inhoud versterken. Te veel herhaling kan echter als spam worden beschouwd, dus gebruik ze spaarzaam maar doelgericht.

Kies deze zoekwoorden zorgvuldig uit. Doe zelf onderzoek door wat rond te surfen en te zoeken, vraag feedback aan collega’s, vrienden en familie. Maak gebruik van tools die je online kan vinden. Of doe beroep op een professional.

Conclusie: Geduld als Kritische Succesfactor

In de race naar de top van Google is haastige spoed zelden goed.

Neem de tijd om te groeien, te plannen en te optimaliseren.

DIDIFIX staat niet alleen voor webdesign, maar ook voor het begrip dat tijd de sleutel is tot een sterk (online) merk. Het maken van (concurrentie)analyses, vergaren van vakkennis, implementeren van de juiste technieken op het juiste moment, gepaste (content)strategieën uitwerken en het uitbouwen van “Domain Authority”.. Al die zaken vragen geduld.

Dus wacht niet langer en ga zelf aan de slag of neem contact op met DIDIFIX.

Share the Post:

Wilt ge meer
van dit?

Elk kwartaal één e-mail

Klik op de afbeelding om naar de website-maken landingspagina te gaan