10 Tips voor het gebruik van WordPress met One.com

Wordpress en One.com Tips

Laat ons 2024 starten met enkele tips om optimaal te kunnen werken met WordPress en One.com. Van een 1-click-installatie tot chatsupport. We overlopen enkele handelingen die nefast zijn voor je website.

Dus, wat is er belangrijk om je website goed te laten draaien in dit nieuwe jaar?

1. Maak die Back-ups:

We kunnen het niet genoeg benadrukken. Maar maak regelmatig back-ups van je WordPress-site. Zowel van je database, bestanden als plugins. Sla ze extern op of in een gedeelde google drive structuur met je professionele partner. Dit zorgt ervoor dat je gegevens veilig zijn en je snel kunt herstellen in geval van problemen.

Wist je dat je dit makkelijk met One.com kan doen als je “back-up & herstel” in je abonnement hebt opgenomen? Anders maak je gebruik van een externe backup plugin die je in wordpress kan installeren.

2. Update WordPress en Plugins:

Houd de kern van je WordPress website en alle geïnstalleerde plugins up-to-date. Dit verbetert niet alleen de beveiliging, maar zorgt er ook voor dat je profiteert van de nieuwste functies en prestatieverbeteringen. Je kan automatische updates instellen.. maar..

Let wel op; Sommige plugins en thema’s moeten echt op elkaar zijn afgestemd of je website loopt in de soep. Met deze updates moet je dus even wachten tot ze compatibel zijn. DIDIFIX is hier dagelijks mee bezig en checkt wanneer welke update opportuun is.

3. Optimaliseer Afbeeldingen:

Gebruik afbeeldingen met de juiste afmetingen en comprimeer ze voordat je ze uploadt. Dit helpt de laadtijd van je website te verminderen, wat essentieel is voor een positieve gebruikerservaring en SEO.

Je kan ook gebruik maken van een plugin als smush om alreeds bestaande afbeeldingen te optimaliseren. Met het gratis plan ben je beperkt in je mogelijkheden maar voor jan modaal moet dit volstaan.

4. Beveilig je Website:

Voeg een beveiligingsplugin toe, zoals Wordfence, om je WordPress-site te beschermen tegen beveiligingsrisico’s. Overweeg het gebruik van een betalend beveiligingsplan om echt zeker te zijn.

Lees er hier meer over in onze blog specifiek over websitebeveiliging 

5. Cache-Plugin Gebruiken:

Verbeter de snelheid van je site door een caching-plugin te installeren. Caching vermindert simpel gezegd de laadtijd van pagina’s door statische versies op te slaan. 

Bij DIDIFIX hoort dit onderdeel bij database onderhoud. Leer er meer over in onze blog van klein maandelijks onderhoud.

6. SEO Optimalisatie:

Installeer een SEO-plugin zoals bv rank math om je content te optimaliseren voor zoekmachines. Optimaliseer titels, meta-beschrijvingen en gebruiksvriendelijke URL-structuren. SUPER belangrijk bij het aanmaken of aanpassen van webpagina’s. We willen namelijk goed gevonden kunnen worden door google.

Search Engine Optimization is een serieus werk dat je best overlaat aan specialist.

7. Check je website mobiel:

Zorg ervoor dat je design goed werkt op mobiele apparaten. Dit is cruciaal voor een positieve gebruikerservaring en helpt bij SEO-rangschikkingen. Laat je website checken door collega’s, vrienden en familie om kleine foutjes of bugs te ontdekken en pas ze tijdig aan

8. Gebruik van Customs fields, Categorieën en Tags:

Organiseer je content met categorieën en tags. Zeker als je een blog op je website hebt. Dit maakt het voor bezoekers gemakkelijker om door je site te navigeren en verbetert de interne linkstructuur. Een ander voordeel is dat we veel zaken ook kunnen gaan automatiseren. Custom fields kunnen ons helpen met dynamische content op te bouwen doorheen de website.

Denk hier van te voren goed over na. Welke onderwerpen worden er behandeld? Welke eigenschappen zijn specifiek voor jou niche en dus ook website?

9. Opschonen van de Database:

Het is een continu werk om je WordPress-database te optimaliseren. Het verwijderen van onnodige gegevens houdt je site efficiënt. Je moet natuurlijk wel weten wat je mag verschonen en wat niet. Met de one.com file manager en PHP my admin kan je indien nodig meer geavanceerde bestanden of plugins aanpassen.

Dit gedeelte maakt vanzelfsprekend ook deel uit van het database-onderhoud van DIDIFIX.

wordpress en one.com backstage

10. Ondersteuning van One.com:

Maak gebruik van de supportkanalen van One.com, zoals hun online kennisbank en super vriendelijke en bekwame klantenservice. Ze bieden waardevolle informatie en ondersteuning voor het beheren van je hostingomgeving. Je kan 24/7 chatten met hen en ze helpen je stap voor stap.

Door deze tips toe te passen, kun je de prestaties, beveiliging en bruikbaarheid van je WordPress-site op One.com optimaliseren.

Liever geen zin om zelf de techneut uit te hangen?
DIDIFIX to the rescue 😉 

Share the Post:

Wilt ge meer
van dit?

Elk kwartaal één e-mail

Klik op de afbeelding om naar de website-maken landingspagina te gaan