De beste online formulieren maken met Elementor Pro

Elementor Pro Online formulieren

Het Optimaliseren van Online Formulieren met Elementor Pro:

Nu we de essentie van geoptimaliseerde webformulieren begrijpen, werpen we een gedetailleerde blik op hoe Elementor Pro, een krachtige themebuilder die als WordPress-plug-in wordt geïnstalleerd, een cruciale rol kan spelen in dit optimalisatie proces. De pro versie biedt geavanceerde functies en mogelijkheden die de creatie en optimalisatie van formulieren op je website naar een hoger niveau tillen.

Een Overzicht

Elementor en zeker de pro versie is een alles-in-één visuele paginabouwer voor WordPress, die niet alleen ontwerp mogelijkheden biedt voor pagina’s maar ook krachtige tools voor het creëren van formulieren bevat. Met een intuïtieve interface stelt Elementor Pro gebruikers in staat om zonder technische kennis aantrekkelijke en functionele web formulieren te maken.

Maar aantrekkelijk is daarom nog altijd niet functioneel, gebruiksvriendelijk of gelinkt aan andere bedrijfstoepassingen waar je momenteel al mee werkt of wilt gaan werken..

De voordelen van de Pro versie

1. Visuele Drag-and-Drop Interface

Elementor Pro maakt gebruik van een visuele drag-and-drop interface, waardoor gebruikers op een intuïtieve manier elementen aan formulieren kunnen toevoegen of aanpassen. Denk aan een knop, tekstvak, titel enz. Sinds de grote update naar containers (Eindelijk) die de software heeft gehad wordt dit alles nog veel praktischer dan voorheen met kolommen en secties. Dit elimineert de noodzaak van complexe codering en stelt gebruikers in staat om creatief te zijn (bijna) zonder beperkingen.

Je kan in real time bekijken wat je aanpast. Je kan terug gaan naar revisies die worden opgeslagen als je een fout hebt gemaakt. Wij kunnen templates opslagen voor de klant die dan zelf nieuwe formulieren kan aanmaken of velden gemakkelijk kan wijzigen.

Die wijzigingen kunnen op maattablet, laptop, mobiel, landscape, portrait. You name it. Stel zelf je breekpunten in. Dat zijn de afmetingen waarop je website botst om van lay out te veranderen. Responsief webdesign dus 😉 Hieronder meer daar over!

2. Responsieve Ontwerpmogelijkheden

Geoptimaliseerde webformulieren moeten niet alleen op desktops goed functioneren, maar ook op verschillende mobiele apparaten. Zoals ik hierboven al vertelde kunnen we verschillende breekpunten instellen waarop ons design zal veranderen van lay out. Je kan gemakkelijk kiezen om bepaalde blokken of containers niet te laten zien op een bepaald toestel of afmeting. Dat kan je later dan vervangen door een ander.

Je bouwt eigenlijk een aantal verschillende versies van je site, en dus ook je formulieren. Maar deze moeten natuurlijk overal blijven werken. Hier komt uiteindelijk denk, planning en wel een beetje codeer werk bij kijken. Zeker als je het formulier wil optimaliseren op bepaalde bedrijfsdoelstellingen en linken aan interne softwares.

We beschikken met onze websitebouwer dus over responsieve ontwerpmogelijkheden, waardoor formulieren automatisch worden aangepast aan verschillende schermformaten, wat bijdraagt aan een consistente gebruikerservaring. En laat dat nu net het belangrijkste van allemaal zijn.

3. Geavanceerde Stylingopties

Een aantrekkelijk ontwerp is essentieel voor het vasthouden van de aandacht van gebruikers. Met Elementor Pro hebben gebruikers toegang tot geavanceerde stylingopties, zoals aangepaste kleuren, lettertypen en animaties, waardoor webformulieren niet alleen functioneel zijn maar ook visueel aantrekkelijk.

We stellen meestal voor we beginnen al een globale gids in. Dit is eigenlijk je branding. Welke kleuren zijn eigen aan je onderneming en logo? We zoeken de kleurcodes op en voegen deze toe aan de back-end van je website. Welke lettertype(s) gebruik je? Welke afmetingen hebben die in de verschillende soorten titels en tussentitels? We stellen ze in en laden ze indien gewenst op een private webpagina op je site op zodat deze altijd toegankelijk zijn.

Zo zal heel je website, maar ook je formulier, in één duidelijke stijl zijn. Dezelfde fonts, afmetingen, rondingen, kleuren, effecten en ga zo maar door.

4. Formulierwidgets en -velden

Elementor Pro biedt een uitgebreide reeks aan widgets en velden voor formulieren, zoals tekstvelden, uploadvelden, keuzerondjes, selectievakjes en datumkiezers.

In de context van webdesign en website-ontwikkeling verwijst het begrip “widget” naar een klein, op zichzelf staand element of gereedschap dat functionaliteit toevoegt aan een website of interface. Widgets kunnen verschillende vormen aannemen, zoals knoppen, formulieren, menu’s, afbeeldingen, grafieken, kalenders, enzovoort. Ze dienen om specifieke taken uit te voeren of om informatie weer te geven op een gestructureerde en interactieve manier.

Widgets zijn vaak aanpasbaar en kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan verschillende delen van een website, zoals zijbalken, hoofdgedeeltes of voetteksten. Populaire websitebouwers zoals Elementor Pro maken gebruik van widgets om gebruikers in staat te stellen de lay-out en functionaliteit van hun website aan te passen zonder diepgaande programmeerkennis.

In het geval van Elementor Pro kunnen widgets specifieke bouwstenen zijn, zoals formulierwidgets (zoals eerder genoemd), die gebruikers in staat stellen om eenvoudig formulieren aan hun website toe te voegen en aan te passen zonder de noodzaak van complexe codering. Widgets vormen zo een essentieel onderdeel van het gereedschapspakket voor website-ontwerpers en ontwikkelaars om interactieve en functionele webervaringen te creëren.

Deze veelzijdige tools stellen gebruikers in staat om formulieren nauwkeurig aan te passen aan specifieke behoeften, ongeacht het type informatie dat verzameld moet worden. Of je nu eenvoudige feedback wilt verzamelen of complexe gegevens wilt vastleggen, Elementor Pro voorziet in krachtige en flexibele functionaliteiten. De aanpasbaarheid en diversiteit maken het ons mogelijk om formulieren te creëren die naadloos aansluiten bij specifieke vereisten, waardoor het proces van gegevensverzameling efficiënter en effectiever wordt. Hiermee heb je de tools om formulieren te ontwerpen die niet alleen functioneel zijn, maar ook perfect aansluiten bij het visuele en functionele aspect van je website.

5. A/B-testen (Nog eens? ja)

Een van de krachtige functies van Elementor Pro is de ingebouwde ondersteuning voor A/B-testen. Gebruikers kunnen eenvoudig alternatieve versies van formulieren maken en de prestaties ervan volgen om te ontdekken welke versie de beste resultaten oplevert. Dit stelt marketeers en website-eigenaren zoals jij in staat om gegevensgestuurde optimalisatiebeslissingen te nemen.

Een hele boterham. Maar je krijgt hem er dus wel al voor belegd bij. Dat is mooi meegenomen en bespaart ons een hele hoop werk 🙂

6. Integratie met Marketingtools

Nog een groot voordeel is dat we naadloos kunnen integreren met populaire marketingtools zoals Mailchimp, HubSpot en meer. Deze integraties vergemakkelijken het beheer van verzamelde gegevens en stellen gebruikers in staat om effectieve follow-upcampagnes te voeren. Ook andere digitale tools eigen aan je bedrijf gaan we altijd wel kunnen linken, work hard to work smart.

Praktijkvoorbeeld:

Stel je voor dat je een e-commerce website hebt en je wilt een geoptimaliseerd bestelformulier maken. Met Elementor Pro kun je de lay-out van het formulier aanpassen met behulp van de visuele editor. Je kunt eenvoudig de volgorde van de velden wijzigen, kleuren aanpassen aan je merk, en zelfs aantrekkelijke call-to-action knoppen toevoegen.

Daarnaast kun je met de A/B-testfunctie twee versies van het formulier maken en testen welke versie meer conversies oplevert. Misschien ontdek je dat een korter formulier beter presteert dan een langer, of dat het verplaatsen van het verzendingsveld de betrokkenheid verhoogt.

En dankzij de integratie met marketingtools kun je de verzamelde klantgegevens automatisch doorsturen naar je e-mailmarketingplatform voor verdere opvolging.

7. De optie op AI


Hoewel Elementor Pro met cutting-edge AI-technologie schermt, is het belangrijk te weten dat de AI nog volop in ontwikkeling is. Momenteel zijn de mogelijkheden voor invoer nog beperkt, vooral als het gaat om formulieren. Dus, het is niet meteen een must-try, vooral niet als je een geavanceerd formulier wilt bouwen. De AI heeft nog wat finetuning nodig voordat het de nodige complexiteit aankan. Mijn advies: houd het traditioneel voor formulieren en vertrouw op bewezen methoden om geen compromissen te hoeven sluiten op gebruiksvriendelijkheid. Elementor Pro evolueert constant, dus wie weet, in de nabije toekomst kan het een gamechanger worden voor formulierontwerp. Voor nu, blijf alert op updates en wees bedachtzaam bij het verkennen van de grenzen van AI in webdesign

Conclusie: Elementor Pro scoort zeer goed om zelf makkelijk formulieren aan te maken.

In conclusie biedt Elementor Pro een krachtig arsenaal aan tools en functies om onze online formulieren te optimaliseren. Van een visuele drag-and-drop interface tot geavanceerde A/B-testmogelijkheden en naadloze integraties met marketingtools, het is effectief, efficiënt en het design zit altijd lekker strak.

Minpuntje; We hebben altijd nog extra tools nodig om het onderste uit de kan te kunnen halen. Om bepaalde bedrijfsprocessen vlot te laten verlopen (automatiseren) zullen we nog wel wat werk hebben.

Ook qua veiligheid en spam-detectie moeten we altijd op onze hoede zijn, maar dat behandelen we in een later topic.

Voor iedereen die serieus bezig is met het verbeteren van de gebruikersinteractie en het verhogen van conversies op hun website, kan Elementor (Pro) een waardevolle aanvulling van hun digitaal arsenaal zijn.

Dus, waar wacht je nog op? Duik in de wereld van Elementor Pro en ontgrendel het volledige potentieel van geoptimaliseerde webformulieren voor jouw digitale domein. 🚀🌐

Share the Post:

Wilt ge meer
van dit?

Elk kwartaal één e-mail

Klik op de afbeelding om naar de website-maken landingspagina te gaan