Een eigen portfolio op je website

Je Eigen portfolio maken op je website met didifix

Een portfolio op je website is meer dan jouw digitale visitekaartje, het is de digitale showcase van je werk, een krachtig instrument om jezelf te presenteren en indruk te maken op potentiële klanten, werkgevers of opdrachtgevers. Of je nu kiest voor de eenvoud van een onepager of de diepgang van een uitgebreid portfolio, de keuze hangt af van jouw unieke project, kunstwerk, product, verhaal of studie.

 

Het Nut van een Portfolio:

 1. Professionele Uitstraling: Een goede samenstelling geeft je website direct een professionele uitstraling. Het toont dat je serieus bent over wat je doet en dat je werk het verdient om gezien te worden.
 2. Overzicht en Structuur: Of je nu kiest voor een onepager met een dropdown menu en ankers of een uitgebreid portfolio met aparte cases, het geeft je de mogelijkheid om structuur aan te brengen. Potentiële klanten kunnen snel door je werk navigeren en krijgen een overzicht van je vaardigheden en stijl.
 3. Personalisatie voor Impact: Het personaliseren van je pagina en de structuur naar jouw specifieke projecten is cruciaal. Of het nu gaat om kunst, producten, verhalen, projecten of studies, zorg ervoor dat je de essentie van elk afzonderlijk project vastlegt. Custom fields geven je de vrijheid om de specifieke kenmerken van elk werk te benadrukken.
 4. Cases en Projecten als Showcases: Aparte cases of projecten dienen als gedetailleerde showcases. Hier kun je dieper ingaan op het creatieve proces, uitdagingen, oplossingen en resultaten. Potentiële opdrachtgevers krijgen zo een beter begrip van jouw aanpak en vaardigheden.

 

Waar Houd je Rekening Mee:

 1. Doelgroepgericht: Denk aan je doelgroep bij het opzetten van je portfolio. Wat wil een potentiële werkgever zien? Wat trekt de aandacht van een klant? Pas je pagina en design aan op basis van je beoogde publiek.
 2. Responsief Design: Zorg ervoor dat je design er op verschillende apparaten goed uitziet. Een responsief design is essentieel, aangezien veel bezoekers jouw werk waarschijnlijk via hun smartphone of tablet bekijken.
 3. Heldere Navigatie: Of je nu kiest voor een onepager of een uitgebreid portfolio, zorg voor een heldere navigatie. Bezoekers moeten intuïtief door je werk kunnen bladeren zonder verdwaald te raken.

 

Elementen die Er Zeker Toe Doen:

 1. Portfolio Introductie: Begin met een overtuigende introductie die de kijker aanspoort om verder te gaan. Vertel kort wie je bent en wat je doet.
 2. Diverse Projecten of Cases: Laat de diversiteit van je werk zien. Als het relevant is, voeg dan verschillende soorten projecten toe om je veelzijdigheid te benadrukken.
 3. Custom Fields: Gebruik custom fields om specifieke details van elk project te benadrukken. Dit kan variëren van gebruikte technologieën tot creatieve uitdagingen.
 4. Resultaten en Feedback: Laat niet alleen het proces zien, maar ook de resultaten. Eventuele positieve feedback, prestaties of erkenningen voegen extra geloofwaardigheid toe.

 

Zelf Uitwerken en Overlaten aan Professionals:

Het uitwerken van je portfolio is een persoonlijk proces dat tijd en aandacht vereist. Denk goed na over wat je wilt overbrengen en hoe je dat het beste kunt doen. Als het echter aankomt op de technische aspecten of het creëren van een naadloze gebruikerservaring, kan Didifix je helpen. Het overlaten van deze technische details aan professionals stelt jou in staat om te focussen op wat je het beste doet: je werk.

Met Didifix’s aanpak bieden we niet alleen een krachtige portfolio-ervaring, maar ook het gemak van zelfbeheer. Dankzij custom fields en de gebruiksvriendelijke basic editor van WordPress, heb je een intuïtieve interface om moeiteloos nieuwe items aan je portfolio toe te voegen. Het mooie hiervan is dat deze toevoegingen automatisch verschijnen op aparte pagina’s en overzichten.

In conclusie, een doordacht portfolio op je website is een krachtig middel om jezelf te presenteren. Of het nu eenvoudig of uitgebreid is, aangepast aan jouw specifieke projecten, het zal dienen als een digitale etalage die jouw vaardigheden en creativiteit op de voorgrond plaatst. Neem de tijd om het zelf uit te werken en vertrouw op experts zoals Didifix om de technische aspecten te stroomlijnen.

Share the Post:

Wilt ge meer
van dit?

Elk kwartaal één e-mail

Klik op de afbeelding om naar de website-maken landingspagina te gaan